Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene

Articol postat la 11 noiembrie 2009.

Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene este versiunea consolidata a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene, astfel cum a fost modificat prin Tratatul de la Lisabona.

La randul sau, Tratatul de instituire a Comunitatii Europene este versiunea Tratatului de instituire a Comunitatii Economice Europene semnat la Roma, pe data de 25 martie 1957, astfel cum a fost modificat succesiv, prin Tratatele de la Maastricht (1992), Amsterdam (1997) si Nisa (2002).

Pentru textul integral, versiunea consolidata a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene, incluzand modificarile aduse prin Tratatul de la Lisabona dati clic aici.

Intrarea in vigoare a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene (TFUE)

Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene, astfel cum a fost modificat prin Tratatul de la Lisabona, intra in vigoare cu data de 1 decembrie 2009, prin intrarea in vigoare a tratatului modificator.

Structura tratatului

Tratatul este structurat pe sapte parti, astfel:

Tratatul privind functionarea Uniunii Europene organizeaza functionarea Uniunii si stabileste domeniile, limitele si conditiile exercitarii competentelor sale.

Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si Tratatul privind Uniunea Europeana reprezinta tratatele pe care se intemeiaza Uniunea. Aceste doua tratate au aceeasi valoare juridica.

Comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaza acest articol?